Fóliás Mdf ajtós konyhabútor

A vákuumfóliás bútorajtókról…

A bútorajtókon a fólia egy műanyag bevonat, amely lehet egyszínű (színes, metál és magasfényű) és fautánzatú is. A kész bútorajtó a legtöbb esetben fehér belső lappal van elkészítve. Ezek a bútorajtók úgy készülnek, hogy a bútort megrendelő által kiválasztott marásmintát, még a natúr mdf bútorlapba belemarják majd hőre lágyuló ragasztót visznek fel rá és a 0.6 mm vastag fóliát préselési technológiával ráragasztják. Ezeket a bútorajtókat általában konyhaszekrényekre, szobaszekrényekre, fürdőszobai bútorokra és előszobai szekrényekre szokták megrendelni.

Néhány dolog, amit azonban tudni kell a fóliás bútorajtókról:

Ezek a bútorajtók hőpréseléses technológiával készülnek, és ha a bútorra fölszerelve nagy hő éri, akkor újra megolvad a ragasztó és a fólia zsugorodni kezd. A bútor megrendelőjének tisztában kell lennie azzal a ténnyel, hogy sok esetben ezek a bútorajtók egyedi méretekben készülnek, amihez több napos munkafolyamatra van szükség, és a bútorajtó elkészülte után még pár napot pihentetni kell, időt adva a ragasztó teljes kikeményedésének. Ha ezt komolyan veszi a megrendelő, és nem az a legfontosabb, hogy minél előbb kész legyen a kiválasztott bútor akkor a bútorajtók tartóssága sokkal inkább előtérbe kerül.

Leginkább a konyhabútorba beépített sütő és spotlámpák a felelősek a bútorajtón lévő fólia zsugorodásának. Ezt figyelembe véve hőterelő lemezeket és megfelelő távolságot kell alkalmazni a bútorok szerelése során.

Fóliás Mdf ajtós konyhabútor